درمان قارچ ناخن
قارچ ناخن بیماری است که با یک لکه زرد یا سفید زیر لبه ناخن یا زیر سطح ناخن شروع می شود و هر چه این عفونت عمیق تر شود، ممکن است باعث تغییر رنگ، ضخیم شدن و خرد شدن لبه ناخن شما بشود. علائم اولیه عفونت قارچی ناخن شامل لکه های سیاه کوچک روی ناخن، زرد شدن ناخن و یا تغییر شکل ناخن است. قارچ ناخن از طریق ترک های ناخن یا بریدگی های پوستی ایجاد می شود و اغلب در انگشتان پا به وجود می آید چون قارچ ناخن در قسمت های مرطوب و خیس ایجاد می شود و رشد می کند. در صورت عدم درمان ممکن است به سایر ناخن ها و انگشتان انتقال پیدا کند.
خوشبختانه روش هایی برای درمان این مشکل وجود دارد که ما در این مطلب هم روش های درمانی و هم روش های جلوگیری از ایجاد و رشد قارچ ناخن را بیان نموده ایم:
1- ناخن را خشک نگه دارید.
برای خلاص شدن از شر قارچ ناخن باید آن را خشک نگه دارید، زیرا این قارچ در محیط گرم و مرطوب رشد می کند.
لذا موقع سروکار داشتن طولانی مدت با آب مثل شستن لباس یا شستن ظرف، باید یک دستکش پلاستیکی و یا دستکش یک بار مصرف بپوشید تا ناخن شما خیس نشود. البته باید توجه داشته باشید که هوا در دست های شما جریان داشته باشد تا عرق نکنند.
کفش و جوراب خود را تا حد امکان خشک نگه دارید. محیط های مرطوب مستعد برای ایجاد و رشد قارچ ناخن هستند. از جوراب ها و کفش های مناسب استفاده نمایید.
2-لاک ناخن خود را پاک کنید.
برای درمان قارچ ناخن بایستی ناخن در معرض روشنایی و نور قرار بگیرد، زیرا این قارچ در محیط تاریک رشد می کند. لذا به محض مشاهده علائم قارچ ناخن، فورا لاک ناخن خود را پاک کنید.
3- ناخن عفونی خود را کوتاه کنید.
قبل از مصرف دارو برای ناخن خود با استفاده از ناخن گیر آن را کوتاه کنید سپس لکه های ضخیم ناخن را سوهان ناخن بکشید. ممکن است فقط با کوتاه کردن مرتب ناخن های خود بتوانید قارچ ناخن را درمان نمایید ولی در هر صورت کوتاه کردن ناخن ها باعث می شود دارویی که برای درمان انتخاب نموده اید، عمیق تر با ریشه ناخن شما در تماس باشد و این کار روند درمان را تسریع می بخشد.
4-سوهان بکشید.
روی لکه های سفید ایجاد شده و لبه های ناخن در صورتی که شکسته شده است و آزارتان می دهد، سوهان بکشید و آنها را حذف نمایید تا هم کمکی برای از بین رفتن قارچ ایجاد شده باشد و هم احساس ناخوشایندی که دارید برطرف شود.
5- ناخن گیر یا سوهان ناخن را ضدعفونی کنید و یا دور بیندازید.
عفونت ناخن مسری است. لذا برای جلوگیری از سرایت این عفونت به سایر ناخن ها و یا ناخن دیگران، سوهان ناخن و ناخنگیر مورد استفاده برای ناخن عفونی را ضدعفونی کنید و یا دور بیندازید.
6- از کرم یا پماد ضد قارچ ناخن استفاده کنید.
کرم ها یا پمادهای موضعی ضدقارچ معمولا طی شش هفته عفونت ناخن را درمان می کنند. این پمادها برای عفونت های طولانی مدت همراه با درد مفیدند. از این پمادها طبق دستورالعمل آنها استفاده کنید.
8-استفاده از لاک ناخن ضد قارچ
می توانید از لاک ناخن ضدقارچ که در داروخانه و فروشگاه ها می فروشند، استفاده کنید.
درمان های خانگی
9- سرکه سیب و آب اکسیژنه (پراکسید هیدروژن) را نصف به نصف با هم مخلوط کنید. سپس برای چند روز و هر روز مدت 45 دقیقه دست های خود را در این محلول قرار دهید.
10- به اندازه یک درپوش قوطی، وایتکس را در یک لیوان بزرگ پراز آب بریزید. سپس ناخن عفونی خود را مدت یک دقیقه در این محلول قرار دهید. چند روز این کار را انجام دهید تا قارچ ناخن برطرف شود.
11- 3 لیوان آب گرم را با یک و نیم لیوان سرکه سفید مقطر در یک کاسه بریزید. 15 تا 20 دقیقه ناخن های خود را در این محلول قرار دهید. سپس دست های خود را با آب بشویید و با حوله تمیز خشک کنید.
سپس یک تکه پنبه را با روغن درخت چای آغشته کنید. این پنبه را روی ناخن عفونی خود قرار دهید. اگر عفونت قارچی شدید و یا گسترده بود، یک چسب زخم روی پنبه بزنید تا برای مدت 2 تا 3 ساعت پنبه آغشته به روغن درخت چای روی ناخن شما بماند.
دوبار در روز این کار را انجام دهید. اگر پوست شما دچار حساسیت و ناراحتی شد، یک با در روز این کار را انجام دهید.
12-می توانید از سیر هم به عنوان یک داروی طبیعی برای درمان قارچ ناخن استفاده نمایید. بسیاری از افراد معتقدند که سیر خواص درمانی زیادی دارد. بنابراین مقداری سیر را مستقیما روی ناخن آسیب دیده خود قرار دهید. در صورت احساس ناراحتی، فورا سیر را برداشته و ناخن های خود را با آب و صابون بشورید.
اگر عفونت قارچی ناخن بیش از دو هفته ادامه داشت و یا به سرعت بدتر شد، فورا به پزشک متخصص پوست یا پزشک عمومی مراجعه کنید.
13-اجازه دهید پزشک ناخن های شما را معاینه کنید. ممکن است ناخن های شما را لمس نماید یا حتی قسمتی از آن را بردارد و به آزمایشگاه بفرستد تا از نوع قارچ ناخن مطلع شود. از پزشک خود علت ایجاد قارچ، روشهای درمانی آن و تاثیر آن بر سلامتی را بپرسید.
14-در صورت سرسختی و نگران کننده بودن قارچ ایجاد شده، ممکن است درمان آن با دارو پاسخگو نباشد. در این صورت ممکن است دکتر پیشنهاد حذف کامل ناخن را بدهد که ذاخل مطلب انجام می گیرد.
15-با مراجعه به پزشک از یک داروی خوردنی استفاده کنید.
اگر عفونت قارچی ناخن با پماد ضدقارچ برطرف نشد، به پزشک متخصص پوست یا پزشک عمومی مراجعه کنید تا داروی خوراکی لازم را برای شما تجویز کند. داروهای خوراکی مختلفی برای درمان قارچ ناخن وجود دارند. برای جلوگیری از بروز عوارض جانبی مضر، وضعیت سلامتی و تمام بیماری های خود را به پزشک بگویید.
برای جلوگیری از ایجاد و رشد قارچ ناخن:
16-در مکان های عمومی مانند رختکن استخر و باشگاه ها پروش میکروب و قارچ زیاد می باشد. پس بهتر است برای جلوگیری از ابتلا به قارچ ناخن در این مکان های مرطوب از صندل های مناسب استفاده نمایید و کفش ها و صندل خود را هفته ای یکبار با آب و صابون بشویید.
17-تمیز و نرم نگه داشتن پاها و دست های خود یک روش عالی برای جلوگیری از قارچ ناخن می باشد. حداقل یک بار در روز دست ها و پاهای خود را به خوبی با آب گرم و صابون بشویید و بعد کاملا خشک نمایید. سپس مرطوب کننده بزنید. مخصوصا اگر دست و پاهای شما زیادی عرق می کند و یا در مکان های مرطوب زیاد هستید، چندین بار در روز آنها را بشویید.
هشدار
1-در صورت ابتلا به دیابت و فشار خون و سیستم ایمنی ضعیف و ایجاد قارچ ناخن، درمان خانگی را رها کرده و برای جلوگیری از عوارض احتمالی سریعا به دکتر مراجعه نمایید. این افراد باید سایر دستورات پزشکی را رعایت نمایند، د رغیر این صورت خلاص شدن از قارچ ناخن برای آنها دشوارتر است.
2-موارد بهداشتی را همواره رعایت نمایید. انواع موجودات قارچی ممکن است باعث ایجاد قارچ ناخن شوند و بیشتر در افراد مسن شایع می باشد. اگر چه هر فردی می تواند به قارچ ناخن مبتلا شود ولی ایجاد آن در برخی افراد خطرناک است.
3-ابتلا یکی از افراد خانواده به قارچ ناخن می تواند خطری برای دیگر اعضای خانواده باشد. پس بهتر این است که در صورت به وجود آمدن قارچ ناخن هر چه سریعتر درمان شود.
ارسال دیدگاه