باندر ژل چیست؟ تفاوت آن با پرایمر کاشت ناخن
قبل از انجام هر نوع کاشت اکریلیک، کاشت ژل و ژلیش باید زیر سازی انجام شود و صدف ناخن برای مواد گذاری و تیپ گذاری آماده شود. زیرسازی رطوبت، چربی و مواد زائد بستر ناخن را از بین می برد و از هواگیری و خراب شدن کاشت جلوگیری می کند. با کلیک بر روی لینک آبی در مطلبی جداگانه زیرسازی صحیح ناخن را آموزش ببینید.
زدن لایه ای پرایمر یا باندر ژل از مراحل مهم زیرسازی محسوب می شود. باندر را فقط برای کاشت ژل استفاده می نمایند ولی پرایمر با توجه به اسیدی یا غیر اسیدی بودن آن، هم برای کاشت اکریلیک و هم برای کاشت ژل مورد استفاده قرار می گیرد. اما همه آنها یک عملکرد مشابهی دارند و در بستر ناخن به کراتین آن متصل می شوند تا پیوندی محکم تر بین مواد کاشت با ناخن ایجاد نمایند.
در این مطلب در مورد کارایی پرایمر و باندر ژل و تفاوت بین آنها توضیح داده ایم.
باندر ژل (BONDER GEL) چیست؟
باندر ژل یک لاک پایه ژل است که به طور مستقیم روی ناخن طبیعی زده می شود و برای به حداکثر رساندن چسبندگی بین مواد ژل با سطح ناخن و جلوگیری از بلند شدن کاشت استفاده می شود. باندر باید داخل دستگاه UV-LED قرار بگیرد تا خشک شود. بدون اسید است و مانند پرایمر، باعث افزایش چسبندگی مواد ژل کاشت مانند بیلدر ژل، پلی ژل و لاک ژل با سطح ناخن می شود. پس از مانیکور اولیه و به جای پرایمر ژل، لایه ای باندر به صورت یکنواخت روی ناخن طبیعی زده می شود. سپس دست داخل دستگاه یو وی-ال ای دی قرار می گیرد تا خشک شود. توجه نمایید که نیازی به استفاده از محلول کلینزر برای از بین بردن چسبندگی آن نیست.
پرایمر کاشت ناخن چیست؟
پرایمر باعث بهبود چسبندگی از طریق پیوندهای مولکولی می شود یعنی مانند نواری دو طرفه بین صدف ناخن طبیعی و مواد کاشت قرار می گیرد و در اصل دارای 2 نوع می باشد. پرایمر اسیدی متا اکریلیک و پرایمر بدون اسید متا اکریلیک (پرایمر ژل). کار اصلی پرایمر این است که مانند ریشه های درخت عمل می کند و مواد کاشت را به صفحه ناخن پیوند می دهد.
پرایمر فقط باید روی ناخن طبیعی زده شود و توصیه می شود که از تماس آن با پوست دست خودداری شود زیرا می تواند آلرژی پوستی ایجاد نماید.
1-پرایمر ژل غیر اسیدی:
محلولی که برای از بین بردن چربی سطح ناخن و آماده کردن آن قبل از کاشت ژل استفاده می شود. مقدار کمی از آن باید روی قسمت میانی ناخن زده شود، سپس تا لبه آزاد پخش می شود. اگر مقدار زیادی از آن زده شود، پرایمر ژل کاملا خشک نخواهد شد و بلند شدن مواد روی آن را به همراه خواهد داشت. سطح ناخن بعد از خشک شدن پرایمر کاملا مات می شود و نیازی به تمیز کردن ناخن پس از استفاده از پرایمر نیست.
پرایمر غیر اسیدی مانع از خورده شدن مواد ژل می شود و در صورت برخورد با پوست، خطر بسیار کمتری نسبت به پرایمر اسیدی دارد. از این پرایمر در زیرسازی قبل از کاشت با بیلدر ژل، پلی ژل، لمینیت، ژلیش و در کل انواع کاشت ژل استفاده می شود. (با کلیک بر روی لینک در مطلب پرایمر ژل ناخن چیست با آن بیشتر آشنا شوید).
2-پرایمر اسیدی:
برای کاشت با پودر اکریلیک مناسب می باشد. پرایمر حاوی درصد بالایی از اسید متا اکریلیک است، بنابراین قوی می باشد و لازم است که مقدار کمی از آن روی ناخن طبیعی زده شود. هنگامی که پرایمر به ناخن نفوذ می کند، منافذی روی سطح ناخن ایجاد می نماید که به پودر اکریلیک کمک می کند تا بهتر و بیشتر به ناخن طبیعی بچسبد. استفاده از پرایمر اسیدی برای زیرسازی کاشت های ژل ناخن توصیه نمی شود زیرا باعث خورده شدن مواد ژل می شود. (برای آشنایی بیشتر با پرایمر کاشت ناخن بر روی لینک آبی کلیک نمایید).
باندر ژل و پرایمر کاشت ناخن از چه چیزی ساخته شده اند؟
مواد موجود در باندر ژل شبیه به مواد تشکیل دهنده پرایمر می باشد با این تفاوت که در باندر از موادی استفاده شده است که در برابر نور دستگاه UV-LED واکنش نشان بدهد و خشک شود ولی مواد پرایمر در تماس با ذرات هوا خشک می شود.
پرایمر های قدیمی بیشتر اسیدی هستند که مناسب برای کاشت اکریلیک می باشند و ترکیب شیمیایی آن به گونه ای است که میزان اسیدیته بستر ناخن را کاهش می دهد.
نکته جالب این است که مواد شیمیایی تشکیل دهنده پرایمر و باندر ژل با مواد موجود در پودر اکریلیک و ژل تفاوت زیادی ندارد ولی شکل مولکول نهایی، ساختار متفاوتی دارد که باعث می شود به عنوان یک محصول چسبنده بهتر عمل کند. در شیمی، شکل واقعی مولکول تأثیر زیادی در نحوه عملکرد آن مولکول دارد. بعضی اوقات مولکول ها از اجزای مشابه ساخته می شوند اما عملکرد و تأثیر مختلفی دارند.
باندر ژل و پرایمر کاشت ناخن چه تفاوتی با هم دارند؟
هر دو از نظر شیمیایی سطح ناخن را برای چسبندگی بهتر مواد کاشت آماده می کنند.
پرایمر با تغییر PH بستر ناخن در آن حل می شود و در عین حال مقداری روی سطح ناخن باقی می ماند تا به پودر اکریلیک و ژل کاشت متصل شود. باندر ژل نیز از مواد تاثیر پذیر از اشعه ماوراء بنفش تشکیل شده است که عملکردی مشابه پرایمر دارد و در عین حال که با کراتین طبیعی ناخن پیوند می خورد، بخشی از آن نیز در معرض پیوند با مواد ژل قرار می گیرد.
در واقع باید تفاوت بین پرایمر ژل و باندر ژل را مورد بررسی قرار داد. چون همانطور که در بالا ذکر شد پرایمر اسیدی مخصوص کاشت اکریلیک است و به طور کل با پرایمر ژل بدون اسید و باندر ژل که مخصوص کاشت ژل هستند، تفاوت دارد.
در تفاوت آنها به نوعی می توان بیان نمود که:
1-باندر نسبت به پرایمر ژل قوی تر است و چسبندگی بیشتری را فراهم می نماید به گونه ای که ممکن است ریموو نمودن کاشت ژلی که با آن انجام داده اید، دشوارتر باشد و نیاز به زمان بیشتری داشته باشد.
2-باندر ژل غلظت بیشتری نسبت به پرایمر دارد.
3-مواد تشکیل دهنده باندر ژل در برخورد با اشعه دستگاه UV-LED خشک می شود در صورتی که پرایمر ژل در تماس با ذرات هوا خشک می شود.
4-کاشت با باندر ژل از دوام بالاتری نسبت به کاشت با پرایمر ژل برخوردار است.
ارسال دیدگاه